top of page
Search
  • Writer's pictureNery Duarte

Оновлення, серпень/23

Гондурас: Було приємно бути присутнім на урочистому відкритті нещодавно акредитованого Інституту Біблії та торгівлі в Пуерто Лемпіра. Він був присвячений служінню місцевій громаді Міскіто, одній із найбільш занедбаних і найбідніших груп корінного населення Центральної Америки. Двадцять християнських лідерів із сусідніх громад отримали біблійне навчання та отримали базові навички столярної справи в повністю обладнаній та функціональній майстерні. Присутні лідери церкви також отримали пожертву в необхідних столярних інструментах. Ми також допомогли встановити обладнання для очищення води, щоб щонайменше три тисячі людей могли пити чисту воду, а також допомогли з деревною сировиною та роз’яснити місцеву пенітенціарну установу. Будівництво цього інституту розпочалося понад двадцять років тому. Це був шлях, сповнений боротьби та невдач, включаючи гострий розкол між місцевою деномінацією, постійну ворожнечу з боку наших власних рядів, кілька ураганів, мою відпустку, коли я доглядав за Пем, два роки служіння на Гаїті після землетрусу. , невпинна війна між наркобаронами, що завершилася пандемією Covid. Інститут повністю функціонує, тому я вирішив перейти до іншої корінної громади, яка підтримує те саме бачення.


Венесуела. Команда тюремного служіння повернулася на домашню базу після успішної 6-ї місії. Метою було засадити 23 гектари городів та навчити керівництво п’яти пенітенціарних установ, у тому числі розпочати садівничі роботи у двох із них. Усі мої вчення були заздалегідь записані. Вплив послання спокути в деяких в’язницях є надзвичайно далекосяжним як у в’язницях, так і поза ними, оскільки багато людей, які залишають в’язницю, вирішили відмовитися від кримінального способу життя. Дві пенітенціарні установи повідомили про початок садівництва в сусідніх громадах, причому дві заборонили наркотики.


Гватемала - моя рідна країна. Будучи підлітком, за підтримки мого брата Анібала я почав працювати волонтером Червоного Хреста та служити в місцевих в’язницях. Через домашнє навчання у вісімнадцять років я вже закінчив три курси юридичної школи. Мій брат став успішним засновником церков і очолив християнське служіння. Десять років тому йому довелося покинути служіння через проблеми зі здоров'ям. Під час одужання він розпочав нове служіння, працюючи з дітьми в державних школах через групу вчителів, яких він і його дружина Соня навчали. Коли ці вчителі державних шкіл перейшли на ключові керівні посади, міністерство зазнало стрімкого зростання. Понад 8000 вчителів-волонтерів навчають християнським принципам дітей у державних школах і обслуговують понад 60 000 дітей і молодих людей. Соня та Анібал мають намір продовжувати служити цим дітям та багатьом іншим, якщо будуть доступні ресурси. Щоб підтримувати та продовжувати експоненційне зростання цього охоплення, їм потрібно збирати щонайменше два мільйони доларів на рік. Я включив посилання на їхній сервіс.


Коста-Ріка. Я в Коста-Ріці два тижні. Попереду мене чекає насичений час, тому що я повинен завершити багато документів і ремонту вдома перед поверненням в Україну. Перебуваючи в Коста-Ріці, я спілкуюся з родиною костариканського солдата-добровольця, який нещодавно загинув в Україні. У нього залишилися дружина та син-підліток. Оскільки його дружина є іноземкою, вони не мають великої підтримки з боку громади, а також той факт, що репатріація його останків до Коста-Ріки є майже неможливим завданням. Перш ніж повернутись в Україну, я маю намір організувати зустріч, щоб ця сім’я та його друзі (він був офіцером міліції) могли трохи погасити свою втрату.


Канада. По дорозі в Україну я маю намір зупинитися в Торонто, Онтаріо. Я буду в Торонто з 8 по 16 вересня, щоб поспілкуватися з друзями та Джонатаном. Вас запрошують супроводжувати мене на перший осінній концерт у The River у Вітбі у вівторок, 12 вересня, о 19:30. Можемо зустрітися о 18:00. на об’єктах, щоб мати час для спілкування. Будь ласка, дайте мені знати, якщо ви хочете бути присутніми, щоб Джонатан міг зарезервувати місця, оскільки зазвичай зал заповнений. Це служіння значно впливає на життя тисяч молодих людей у південному Онтаріо.

Іспанія 18 вересня ми з Андреа збираємося розпочати наше 201-кілометрове паломництво з Понферради, Леон, до Сантьяго-де-Компостела (El Camino de Santiago). Я з нетерпінням чекаю можливості провести якісний час зі своєю дочкою і використати цей похід, щоб поміркувати про нашу подорож спокути та важливі способи інвестування в служіння іншим.


Туреччина. У перший тиждень жовтня я візьму участь у Глобальному зібранні міжнародних церков у біблійному символічному місті Ефес. Впливові християнські лідери з більшості великих міст світу візьмуть участь. Поділюся досвідом гуманітарних християнських місій.


Україна. Я з нетерпінням чекаю повернення в Україну на чотири місяці. Я все ще намагаюся зрозуміти, в якому місті чи якою посадою я буду служити, оскільки у мене є кілька вакансій, у тому числі одна як медик-рятувальник та інструктор, а також капелан. Оскільки сценарії в Україні швидко змінюються, я вирішив відкласти це рішення на останній момент. Будь ласка, дайте мені знати, якщо ви бажаєте фінансово підтримати цю місійну поїздку. Більша частина ваших пожертв піде безпосередньо людям, яких я обслуговую.


Honduras. Inaugural class for Bible/Trade School


Venezuela


1 view0 comments
bottom of page